SOMMERENGEL

· 391 words · ca. 2 minutter

SOMMERENGEL (2017), av Anniken Bjørnes


Det er siste skoledag før sommerferien. Alle de andre gleder seg til å få fri, men Gabriella gruer seg. Inni henne er det et virvar av tanker og følelser. Mamma er borte, og sorgen ligger som en stor, tung stein i magen. Hjemme venter pappa, som har forsvunnet inn i sin egen verden. Hvordan skal denne sommeren bli – den første sommeren uten mamma? Da lander det en hvit sommerfugl i vinduskarmen. Den vifter mot henne med de små antennene sine. Er det noe den vil fortelle?

Sommerengel handler om 12-årige Gabriella, som har mistet mammaen sin i kreft. Tilbake sitter hun med en pappa innelukket i egen sorg, med lite rom for Gabriella. En lang sommer venter, på hytta ved havet, som føles overveldende tom uten mamma.

En sommerfugl dukker opp, og lokker Gabirella innover i skogen. Hun kommer over et mystisk hus, med en skremmende gammel kone. Bak huset gjemmes en eventyrlig hage – fylt med fargerike blomster og tusenvis av hvite sommerfugler. Disse er sommerengler – døde, som har fått en siste sommer på jorda, for å hjelpe sine kjæreste til å finne gleden igjen.

Etter stadige turer tilbake til huset, begynner Gabriella å skrive ned det hun opplever, og lese høyt for pappa. Langsomt når hun inn til ham, og etter hvert finner de sammen veien gjennom sorgen.

Sommerengel er en både trist, vakker, og spennende bok – med magi, fantasi og håp.

Boka ble første gang utgitt på Omnipax i 2010, og ble da innkjøpt av Norsk Kulturråd. Pocketutgaven utgis av Fly Fly Forlag.

Kan anbefales til alle som liker Snøsøsteren av Maja Lunde.


Fra avisomtaler:

En varm trøstebok den dagen døden kommer på et lite velkomment besøk i livet.Mette Høfsødegård, Aftenposten

Boken formidler et positivt budskap om viktigheten av å erkjenne vonde følelser, huske tilbake på gode minner, og la livet fortsette, tross alt. (…) Språket er levende og sanselig, spenningsoppbyggingen er god, detaljene er mange og talende.Heidi Sævareid, Vårt Land

Boka vil helt sikkert falle i smak i mange ungpikehjerter. – Anita M. Celius Lund, Barnebokkritikk

Godt om barn i sorg. 5’er. – Mette Vaag, Trønder-Avisa

Bokdetaljer:

ISBN 978-82-690749-0-1
Format: softcover
Antall sider: 128
Omslagsillustrasjon og coverdesign: Eidi Helen Stickler
Ombrekk: Lisette Skogan Askø
Produksjon: Boldbooks Distribusjon: Sentraldistribusjon

Ebok kan du kjøpe her Pocket kan du kjøpe her.


BOLDBOOKS

Coverdesign: Eidi Helen Stickler

Produksjon: Boldbooks